Humansponsring

Cancerfonden och Rosa Bandet

För oss på ICA hänger mat och hälsa ihop. Därför har vi stöttat Cancerfonden i många år – ja faktiskt sedan femtiotalet – och Rosa Bandet-kampanjen mot bröstcancer sedan starten år 2003. I fjol samlade vi tillsammans med våra kunder in hela 42 miljoner kronor till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, som är det bästa resultatet någonsin. Hjälp oss att slå det i år.

Lär känna dig själv

Ta 2 minuter av din tid och se den här filmen, det är viktigt.

 

Rosa varor – för dig och andra

Varuval

I oktober byter massor av varor färg. De rosa varorna är bra både för dig och för andra, och när du köper en av dem går upp till tio kronor till Cancerfonden. 

Många sätt att bidra:

  • Köp rosa bandet hos Apotek Hjärtat och i ICA-butiker
  • Swisha valfritt belopp till nummer 123 409 00 72
  • Köp våra rosa varor och kassar – upp till 10 kr går till Cancerfonden
  • Scanna in din gåva – möjligt i butiker med självscanning
  • Skänk valfri summa med inbetalningskortet som följer med Buffés oktobernummer
  • Logga in på Mitt ICA och skänk din bonuscheck

Ett litet rosa band som gör stor skillnad. Men hur stor?

Sedan starten 2003 har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj samlat in drygt 593 miljoner kronor till svensk cancerforskning. De pengar som samlas in under kampanjen används för att på olika sätt bekämpa bröstcancer och andra cancerformer genom finansiering av Sveriges främsta cancerforskare, kunskapsspridning och påverkansarbete.

Viktigt att känna till är att Cancerfonden inte öronmärker insamlade medel. Allt går till den främsta cancerforskningen i Sverige, och den väljs varje år ut av Cancerfondens forskningsnämnd genom en gedigen process. Sedan 2003 har Cancerfonden delat ut 640 miljoner kronor till bröstcancerrelaterad forskning. Med hjälp av Rosa Bandet-kampanjen har Cancerfonden med samarbetspartners satt fokus på bröstcancerproblemet och därmed ökat forskningsfinansieringen, vilket starkt har bidragit till att vi nu har en bred och internationellt framgångsrik bröstcancerforskning i Sverige.

Varje år får Cancerfondens rosa band ett nytt mönster, men syftet är alltid det samma; att samla in pengar till cancerforskning, sprida kunskap om bröstcancer och hur man minskar risken för att drabbas av cancer.

Fakta:

  • 30 kronor kostar bandet
  • 27 kronor av försäljningspriset går till cancerforskning
  • 3 kronor kostar det att tillverka, förpacka och distribuera bandet

- Läs mer om var pengarna går på Cancerfondens hemsida 


Frågor och funderingar om cancer?

Här kan du vända dig till Cancerfondens informations- och stödlinje för att få råd och stöd i din situation.