Spenatsoppa med ägg

Spenatsoppa med ägg - värmande gott till middag och enkel att göra. Smaken till bladspenaten kommer från lök och muskot som blandas i grönsaksbuljongen innan du smakar av med lite grädde och kryddor. Kokta ägg serveras med fördel till spenatsoppan.

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. smörgås.
Energi775 KJ / 185 kCal
Fett12 g
Salt2.51 g
Kolhydrater7 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tyckte den var lite vattnig och för mycket salt. Spenatsmaken försvann.
Annika
2025-02-26I princip den enda jag gör, så god och ibland använder jag nässlor istället och en liten hint av chilli eller cayanne peppar.
Aya
2024-10-22God och snabb måltid. Tar Fänkålsfrön ist f muskot. Mycket godare.
Anders
2024-01-31