Krämig tonfiskpasta med kapris och spenat
Pasta med tonfisk och spenat i en krämig citronsås är ett snabblagat middagsrecept som gillas av många. När citronsåsen hälls över pastan kommer dofterna av tonfisken och kaprisen fram, och med den färgrika spenaten får rätten också en snygg finish.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta (t ex gnocchi)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 förpackning citronsås (à 250 g)
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
1 dl kapris
1 påse färsk bladspenat (à 150 g)
1 msk olja
2 krm salt
Gör så här
För allaFri från ägg, men kontrollera innehållet i pastan och välj lämpligt bröd.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och välj lämpligt bröd.
Gör mjölkfri: Koka egen citronsås med Solhavre och välj lämpligt bröd.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och välj lämpligt bröd.
Gör mjölkfri: Koka egen citronsås med Solhavre och välj lämpligt bröd.
Tips
Tycker du inte om kapris kan den bytas ut mot samma mängd skivade gröna oliver med pimento.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1901 KJ / 455 kCal
Fett10 g
Salt5.07 g
Kolhydrater56 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kapris ger en frisk och god smakbrytning men i detta recept tar den helt överhanden. Kan tänka mig att en betydligt mindre mängd kapris låter de andra goda smakerna komma mer till sin rätt.
Stefan
2004-03-12