Recept: Quinoasallad med rökt makrill och dragondressing
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Quinoasallad med rökt makrill och dragondressing

Betyg
0 röst

Quinoasallad med rökt makrill och dragondressing är en elegant och utsökt sallad. Grönsakernas milda smak kombinerat med den rökta sältan från fisken är oslagbar.

Ingredienser

  • 4 portioner quinoa
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl frysta grönsaker t.ex. broccoli, blomkål, bönor, rotfrukter, ärter
  • 70 g färsk bladspenat
  • 4 rökta makrillar (eller annan rökt fisk)
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk hackad färsk dragon eller torkad (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • salt
  • svartpeppar
  • ev citron

Så här gör du

  1. Koka quinoa i grönsaksbuljong enligt förpackningens anvisning. Lägg i grönsakerna mot slutet av koktiden. Vänd ner spenaten.
  2. Smaksätt matyoghurten med dragon, salt, peppar och ev. rivet citronskal.
  3. Servera quinoasalladen med rökt makrill och dragondressing.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på grönsaksbuljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot sojabaserad produkt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).