Laxfilé under salt täcke

Betyg 4.2 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Laxfilé under salt täcke

Lätt att tillaga och otroligt god är detta recept på laxfilé under salt täcke. Laxen får sin fräscha men samtidigt perfekta sälta från röran man lägger ovanpå fisken. Serveras med kokt potatis.

Laxfilé under salt täcke

Ingredienser

4 portioner
600 g laxfilé (utan skinn och ben)
1/2 tsk salt
1 liten rödlök
1 knippa dill
1 dl crème fraiche
1/2 dl smörgåskaviar
1/2 tsk citronpeppar
2 skivor formbröd

Till servering

nykokt färskpotatis
sockerärtor

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • G-L Hej Alla i släkten från 4 till 80 år gillade den men jag använde kalvfond i stället för kaviar.

    Gerd-lis

  • Jättegod, men jag byter ut laxen till torsk, då jag tycker laxen har så mycket smak i sig ändå! Använder vanligt fryst torskblock som jag delar i fyra bitar.

    Kristina

  • Gott, men jag tog ca dubbelt så mycket creme fraiche och skippade brödet.

    Eva

Testa liknande recept

  • Dillrostad potatis
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bräckt lax med pestopotatis
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax i ugn
    Betyg 3.7 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad örtlax
    Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Strömmingsmacka
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skurna smörgåsar
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad