Zanzibariska färsbiffar med kryddcouscous

7
3
Zanzibariska färsbiffar med kryddcouscous

Kryddiga och smakrika biffar av blandfärs, ananas, ingefära och muskot. Servera de zanzibariska färsbiffarna med en kryddcouscous av kanel, couscous och ruccolablad.

Zanzibariska färsbiffar med kryddcouscous

Ingredienser

4 portioner

Färsbiffar

600 g blandfärs
1/2 burk konserverad ananas (à 220 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
1 tsk ingefära
1 krm muskot
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar

Kryddcouscous

3 dl couscous
2 msk smör
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 knippe rucolablad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Carina

2022-06-22

Håller inte riktigt ihop, men smakerna är jättegoda

Annica

2013-09-20

Mina höll inte ihop, mer färs än biffar!

Irja

2004-07-13

Kryddig och god couscous, gott att tillsätta lite russin. Om du vill ha en sås till är det gott att smaksätta matlagningsyoghurt med mango chutney.