Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Zanzibariska färsbiffar med kryddcouscous

Kryddiga och smakrika biffar av blandfärs, ananas, ingefära och muskot. Servera de zanzibariska färsbiffarna med en kryddcouscous av kanel, couscous och ruccolablad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Färsbiffar: Häll av ananasen och skär den i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Blanda samtliga ingredienser till färsbiffarna. Forma smeten till små biffar.
  3. Couscous: Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Grilla biffarna i en grillpanna eller stek i stekpanna i 5-7 minuter. Varmhåll.
  5. Fräs kryddorna i smör, tillsätt couscousen och rör om. Riv ruccolasalladen grovt och blanda ner.

Ingredienser

Portioner: 4
Färsbiffar
  • 600 g blandfärs
  • 1/2 burk konserverad ananas (à 220 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • 1 tsk ingefära
  • 1 krm muskot
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
Kryddcouscous
  • 3 dl couscous
  • 2 msk smör
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 knippe ruccolablad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info