Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Vildand och duva med whiskeysås

Vildand och duva med whiskeysås är en anrik festmåltid som känns flärdfull och spännande. Fågelrätten får smak av balsamicovinäger, äpple och rundas av med en skvätt rökig whiskey.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort skinnet från fågeln. Lägg fågeln i kokande vatten, ställ kastrullen åt sidan. Ta upp fågeln när den har en temperatur på 50-52°C. Linda in i aluminiumfolie.
  2. Sås: Sila gulaschsoppan. Koka upp buljongen/soppan. Ställ åt sidan.
  3. Smält sockret i en kastrull (ska ej koka). Tillsätt vinägern - lite i taget. Häll sedan i buljongen samt ev vatten för rätt mängd. Koka upp. Red med maizena. Salta och häll i whiskeyn. Koka upp.
  4. Skär upp fågelköttet, salta och peppra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • duva
  • vildand
  • salt och peppar
Sås
  • buljong (eller gulaschsoppa på burk)
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl balsamicovinäger
  • 1 äpple
  • ev vatten
  • maizena majsstärkelse
  • whisky (gärna rökig)
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer