Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Veganska våfflor

Lyxa till det med frasiga veganska våfflor till frukost! Här blandar vi ner havregryn i smeten som tillför härlig struktur, och smaksätter med blåbär och kardemumma eller hallon och mörk choklad. Eller varför inte göra två satser och testa både och?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål.
  2. Rör ner yogoat naturell, vegetabilisk mjölkdryck och rapsolja. Blanda väl.
  3. Smaksättning: Vänd ner eventuell smaksättning och blanda ihop med smeten.
  4. Hetta upp ett våffeljärn och pensla med lite olja eller vegetabiliskt smör.
  5. Klicka ner en generös klick våffelsmet och stäng. Grädda tills du har frasigt gyllenbruna våfflor.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Näringsberäkningen är inkl. blåbär som smaksättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 5 dl yogoat naturell
  • 2 dl vegetabilisk mjölkdryck (t ex soja-, havre- eller mandeldryck)
  • 1 dl rapsolja
Smaksättning: Blåbär och kardemumma
  • 2 dl frysta blåbär
  • 1 tsk mortlad kardemumma
Smaksättning: Hallon och mörk choklad
  • 2 dl frysta hallon
  • 50 g hackad mörk choklad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2891 kJ / 698 kCal