Veganska våfflor

9
2
Veganska våfflor

Lyxa till det med frasiga veganska våfflor till frukost! Här blandar vi ner havregryn i smeten som tillför härlig struktur, och smaksätter med blåbär och kardemumma eller hallon och mörk choklad. Eller varför inte göra två satser och testa både och?

Skriv ut
Veganska våfflor

Ingredienser

4 portioner
6 dl
vetemjöl
1 dl
havregryn
2 tsk
bakpulver
2 msk
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
1
nypa salt
5 dl
yogoat naturell
2 dl
vegetabilisk mjölkdryck (t ex soja-, havre- eller mandeldryck)
1 dl
rapsolja

Smaksättning: Blåbär och kardemumma

2 dl
frysta blåbär
1 tsk
mortlad kardemumma

Smaksättning: Hallon och mörk choklad

2 dl
frysta hallon
50 g
hackad mörk choklad

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Näringsberäkningen är inkl. blåbär som smaksättning.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Jessica

2021-03-25

Håller med ovanstående kommentar om att vätskemängden mot andelen torra ingredienser verkar lite fel... Vlev en tjock deg först om receptet följs.

Johanna

2021-02-15

Vi hade iet än dubbelt så mycket vätska (mandelmjölk i vårt fall) för att få det till en smet, men förövrigt ett bra recept. Skulle haft lite salt i smeten 😊

Näringsvärde per portion

Energi 2891 KJ / 698 kCal
Fett 29 g
Salt 1 g
Kolhydrater 95 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept