Varmkorv med äpple- och nöttopping | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Varmkorv med äpple- och nöttopping

Varmkorv är en snabb och uppskattad måltid för både stora och små. Njut av en korv med bröd med äpple- och nöttopping som mellanmål, eller fler så blir det en middag. Wasabin ger toppingen lite extra vuxensting.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 korvar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krossa nötterna grovt på en skärbräda med botten på en kastrull. Rosta dem i en stekpanna på medelvärme till gyllenbrun färg.
  2. Blanda smetana med wasabipastan och smaka av med salt.
  3. Kärna ur och tärna äpplena. 
  4. Blanda äpplen, smetana och cashewnötter.
  5. Värm korven i vatten med lagerblad och kryddpeppar. Värm gärna korvbröden i en stekpanna.
  6. Servera korven i brödet med toppingen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt korvbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsvärde beräknat per korv med bröd inkl korvtopping.

Ingredienser

Portioner: 8 korvar
Topping
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl smetana
  • 2 tsk wasabipasta
  • salt
  • 1 syrligt äpple
Korv
  • 8 varmkorvar
  • 4 lagerblad
  • 10 hela kryddpepparkorn
  • 8 korvbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1255 kJ / 300 kCal