Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Varm äppeltårta

Den här varma äppeltårtan är en ljuvlig och klassisk dessert där smaken äpple lyfts fram av smör. Till det spröda pajskalet med de karamelliserade äppleklyftorna serverar du gärna en syrlig klick crème fraiche med rivet päron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Kör mjöl, smörtärningarna och vatten i en mixer. Låt degen vila i 20 min i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 225-250°C.
  3. Dela degen i 4 delar. Kavla ut och klä 4 formar (helst med löstagbar botten och en diameter på 20 cm). Gör små hål med en gaffel och förvara i frysen.
  4. Skala äpplena, dela i två delar och ta bort kärnhuset. Skär äpplena i tunna skivor och lägg dom "om lott" i formarna. Fördela socker och smör jämt över på toppen.
  5. Sätt in i ugnen tills äpplena är karamellisserade och botten är spröd.
  6. Servera med crème fraîche och rivet päron.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g mjöl
  • 175 g osaltat smör i tärningar
  • 1 dl vatten
  • 4 äpplen
  • 100 g smör
  • 100 g socker
Till servering
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 rivet päron
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer