Varm äppeltårta

Den här varma äppeltårtan är en ljuvlig och klassisk dessert där smaken äpple lyfts fram av smör. Till det spröda pajskalet med de karamelliserade äppleklyftorna serverar du gärna en syrlig klick crème fraiche med rivet päron.

Ingredienser
4 portioner
200 g mjöl
175 g osaltat smör i tärningar
1 dl vatten
4 äpplen
100 g smör
100 g socker
Till servering
4 msk crème fraiche
1 rivet päron
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer