Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tunnbröd

Nu behöver du inte längre en bagarstuga för att baka ditt eget tunnbröd. Gör brödet själv i din ugn och imponera på dina vänner! Tunnbrödet smaksätter du med dragon och oregano som bidrar med friska dofter.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret. Tillsätt sirap, salt och vatten. Värm till ca 37°C.
  2. Lös jästen i lite av degspadet. Häll det och resten av ingredienserna i en stor matberedare med degkrokar. Kör till en deg men inte för länge. Låt vila i bunken under bakhandduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 275°C. Sätt in bakplåtar.
  4. Dela degen i ca 30 runda bullar (för 30 st). Täck med bakduk. Kavla ut dem tunt, ca 20 cm i diameter på mjölat bord. Vrid dem ofta så att de inte kavlas fast i bordet.
  5. Borsta bort mjölet, nagga dem väl med en gaffel.
  6. Lägg på heta plåtar och grädda högst upp i 2-3 minuter. Låt svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 125 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 1/2 dl torrmjölk
  • 3 msk dragon
  • 3 msk oregano
  • 15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)
Lägg till i inköpslistan