Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Tomat- och fänkålssallad med basilika

Den fint anissmakande fänkålen ger den här salladen karaktär och skön krispighet. Godast blir det om fänkålen hyvlas riktigt tunt. Använd en osthyvel eller en mandolin. Tillsammans med tomat, basilika och citrondressing blir fänkålssalladen ett gott tillbehör till både fisk och fågel. Och ett roligare alternativ till pizzasallad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva tomaterna. Ansa, dela och skär bort rotstocken ur fänkålen. Skiva fänkålen tunt. Ansa och skiva salladslökarna tunt på snedden.
  2. Blanda tomaterna med fänkål, salladslök, 1 msk pressad citronsaft (för 4 port) och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Plocka basilikabladen och vänd ner i salladen.
  4. Servera till pizza.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tomater
  • 1 stor fänkål
  • 4 salladslökar
  • 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 608 kJ / 146 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer