Tanghulu - sockerdoppade fruktspett

Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Tanghulu - sockerdoppade fruktspett

Tanghulu är ett populärt godis i Kina där frukt, som jordgubbar, vindruvor och melon, träs på spett för att sedan doppas i varm sockerlag. När spetten sedan kyls ner i ett isbad får du ett karamelliserat snacks som är både vackert och gott. Perfekt till barnkalaset!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Fyra spett med tanghulu står i ett glas som ser ut som en glasstrut.

Ingredienser

ca 20 st
ca 300 g skalad urkärnad frukt eller bär (t ex jordgubbar, vindruvor och/eller äpple eller se tips)
1 1/2 dl vatten
3 dl strösocker
ca 20 träspett
20 isbitar
2 l vatten

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hur sjuder man så det blir 140 grader? Min stannar runt 100 varje gång jag låter det sjuda…

    Martin

    Hej Martin! När vattnet börjar koka bort så stiger värmen på sockret. Det tar en liten stund men sen kommer den upp i temperatur. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Kaliforniska fruktspett
    Betyg 2.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Melonslush med ingefära och lime
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grillad kyckling med melon
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fruktig melondrink
    Betyg 3.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fruktcappuccino med sabayonskum
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad