Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Stekt banan med honung och cottage cheese

Om du inte testat varm banan än så är det hög tid för det! Den steks i smör och smaksätts med söt honung, och serveras med cottage cheese. Pudra kanel eller kardemumma över för total smaksensation!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela bananen på längden.
  2. Stek bananen på medelvärme i smöret i en stekpanna. Vänd när den fått fin färg. Häll i honung och rör runt.
  3. Till servering: Lägg bananen på en tallrik och servera med cottage cheese och pudra gärna över kanel eller kardemumma.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och välj laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut cottage cheese mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 banan
  • 1 msk smör
  • 1 msk flytande honung
  • 250 g cottage cheese
Till servering
  • kanel eller kardemumma

Näringsvärde
Per portion

Energi 2218 kJ / 530 kCal

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer