Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spaghetti med fräcka såser

Spaghetti med fräcka såser är ett recept med två olika pastasåser som är trevligt när du serverar många. Grunden i spenat- och nötsåsen är spenat och hasselnötter och i den vitlökssmakande tomatsåsen är det vitlök, tomat och bacon. Servera med pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spenat- och nötsås: Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt spenaten och fräs den tills allt vatten kokat in. Rör ut mjölet i mjölken och blanda ner i kastrullen tillsammans med crème fraiche, salt och peppar. Låt koka ca 5 min.
  2. Grovhacka nötterna och blanda ner dem i såsen innan servering.
  3. Vitlökssmakande tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en gryta. Strimla baconen och låt den fräsa med. Tillsätt tomater, puré och kryddor. Låt koka ca 20 min. Låt majsen rinna av och blanda ner den i såsen.
  4. Servera till nykokt spaghetti. Beräkna 60-80 g spagetti/person. Den större mängden går åt om det blir många storätare på festen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.

Tips

Om någon av gästerna är glutenintolerant kan mjölet bytas ut mot 3-4 msk maizenaredning för ljusa såser (för 8 port). Tänk också på att nötallergi är vanligt, hasselnötterna kan helt uteslutas.

Ingredienser

Portioner: 8
  • nykokt spaghetti (beräkna 60-80 g spagetti per person)
Spenat- och nötsås
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 375 g spenat (djupfryst, hackad)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 dl hasselnötter
Vitlökssmakande tomatsås
  • 2 gula lökar
  • 10 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • 2 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?