Spaghetti med fräcka såser
Spaghetti med fräcka såser är ett recept med två olika pastasåser som är trevligt när du serverar många. Grunden i spenat- och nötsåsen är spenat och hasselnötter och i den vitlökssmakande tomatsåsen är det vitlök, tomat och bacon. Servera med pasta.
Ingredienser
8 portioner
nykokt spaghetti (beräkna 60-80 g spagetti per person)
Spenat- och nötsås
2 gula lökar
1 msk olja
375 g spenat (djupfryst, hackad)
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl crème fraiche
1 - 1 1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 dl hasselnötter
Vitlökssmakande tomatsås
2 gula lökar
8 - 10 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 pkt bacon (à 140 g)
2 förp krossade tomater (à 500 g)
1/2 dl tomatpuré
1 tsk salt
2 tsk socker
1 1/2 krm kajennpeppar
1 burk majskorn (à 340 g)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Om någon av gästerna är glutenintolerant kan mjölet bytas ut mot 3-4 msk maizenaredning för ljusa såser (för 8 port). Tänk också på att nötallergi är vanligt, hasselnötterna kan helt uteslutas.
Har du lagat receptet?
Kommentarer