Snabba bärkakan

8
7
Snabba bärkakan

Fikagäster på ingång? Satsa på en somrig kaka som är både mjuk, seg, knaprig och saftig. Och inte minst superlätt att baka. Bara rör ihop smeten, häll i en form, grädda och bjud! Toppa kakan med de bär du gillar bäst – de flesta passar utmärkt till chokladen inuti.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Snabba bärkakan

Ingredienser

10 bitar
150 g
rumsvarmt smör
1 1/2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljpulver
1
ägg
50 g
finhackad mörk choklad
4 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver

Dekoration

5 dl
bär (t ex hallon och röda vinbär)
3 msk
strösocker

Till servering

vaniljglass eller vispad grädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mörk choklad och grädde eller vaniljglass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Använd mjölkfri choklad och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt eller servera med mjölkfri glass, t ex tofu- eller havreglass.

Gör så här

Tips

Mikra smöret lite hastigt, så blir det »rumsvarmt« på ett kick!

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Hans-åke

2020-05-15

Hej! Vad fattas i detta recept? Ni nämner ägg men texten verkar vara bortglömd på detta. Dessutom är det en otroligt torr kaka så någon form av vätska borde vara med.

Redaktionen ICAse

2020-05-15

Hej Hans-Åke! Inget fattas förutom att vi nu lagt till i texten var ägget ska tillsättas, tack för att du uppmärksammade oss på detta. Tråkigt att kakan blev torr, kakan är inte meningen att bli saftig och luftig som en sockerkaka. Det är lite knepigt att veta vad som hänt. Men kanske mjölet var lite väl packat när det mättes upp och alla ugnar är ju olika så den kanske skulle ha tagits ut tidigare. Hälsningar Ulrika

Lauras

2018-04-23

Har bakat den här 3 gånger och varje gång var det stor succé bland gästerna! Mycket enkelt, snabbt och gott! Jag bakar 45 min som receptet säger och det blir bra, sedan om jag vill lite mer knaprig så bakar några minuter till.

Kaarina

2016-12-24

Gillar starkt!

Testa liknande recept