Snabba bärkakan
Fikagäster på ingång? Satsa på en somrig kaka som är både mjuk, seg, knaprig och saftig. Och inte minst superlätt att baka. Bara rör ihop smeten, häll i en form, grädda och bjud! Toppa kakan med de bär du gillar bäst – de flesta passar utmärkt till chokladen inuti.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
10 bitar
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
50 g finhackad mörk choklad
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Dekoration
5 dl bär (t ex hallon och röda vinbär)
3 msk strösocker
Till servering
vaniljglass eller vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Vad fattas i detta recept? Ni nämner ägg men texten verkar vara bortglömd på detta. Dessutom är det en otroligt torr kaka så någon form av vätska borde vara med.
Hans-åke
2020-05-15Hej Hans-Åke! Inget fattas förutom att vi nu lagt till i texten var ägget ska tillsättas, tack för att du uppmärksammade oss på detta. Tråkigt att kakan blev torr, kakan är inte meningen att bli saftig och luftig som en sockerkaka. Det är lite knepigt att veta vad som hänt. Men kanske mjölet var lite väl packat när det mättes upp och alla ugnar är ju olika så den kanske skulle ha tagits ut tidigare. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-15Har bakat den här 3 gånger och varje gång var det stor succé bland gästerna! Mycket enkelt, snabbt och gott! Jag bakar 45 min som receptet säger och det blir bra, sedan om jag vill lite mer knaprig så bakar några minuter till.
Lauras
2018-04-23Gillar starkt!
Kaarina
2016-12-24