Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Snabba bärkakan

Fikagäster på ingång? Satsa på en somrig kaka som är både mjuk, seg, knaprig och saftig. Och inte minst superlätt att baka. Bara rör ihop smeten, häll i en form, grädda och bjud! Toppa kakan med de bär du gillar bäst – de flesta passar utmärkt till chokladen inuti.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop rumsvarmt smör, strösocker och vaniljpulver. Tillsätt och fortsätt röra till en jämn smet.
  3. Blanda ner finhackad mörk bakchoklad. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och rör snabbt ihop. Tryck ut smeten i en smord, mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar).
  4. Dekoration: Strö över bär blandat med strösocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
  5. Till servering: Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mörk choklad och grädde eller vaniljglass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Använd mjölkfri choklad och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt eller servera med mjölkfri glass, t ex tofu- eller havreglass.

Tips

Mikra smöret lite hastigt, så blir det »rumsvarmt« på ett kick!

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ägg
  • 50 g finhackad mörk choklad
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Dekoration
  • 5 dl bär (t ex hallon och röda vinbär)
  • 3 msk strösocker
Till servering
  • vaniljglass eller vispad grädde
Lägg till i inköpslistan