Smarrig dipp med fruktpinnar

Frukt- och grönsakspinnar med dipp är enkelt att göra och så goda att äta. Du behöver morötter, vattenmelon, gurka, äpple och päron (eller annan frukt & grönt du gillar) och skär dem i formen av pommes frites. Dippa pinnarna i en röra gjord på ingefära, mynta, krämig yoghurt och ringla i flytande honung. Mums!

Ingredienser
4 portioner
2 morötter (ca 100 g)
ca 500 g vattenmelon (500 g motsvarar ca 1/4 - 1/2 mini vattenmelon)
2 äpplen eller 1 ananas (för 4 port)
2 päron eller mango
1 gurka
Dip
1 tsk färsk riven ingefära
1 kruka mynta
2 dl grekisk yoghurt (10%)
2 tsk flytande honung
Toppingförslag
rostad kokos
rostade pumpakärnor
hackade nötter
torkade blåbär eller tranbär
frystorkade hallon
hallonsås (se länk i text)
granatäppelkärnor
vaniljkvarg i spritspåse
passionsfrukt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer