Smarrig dipp med fruktpinnar

Frukt- och grönsakspinnar med dipp är enkelt att göra och så goda att äta. Du behöver morötter, vattenmelon, gurka, äpple och päron (eller annan frukt & grönt du gillar) och skär dem i formen av pommes frites. Dippa pinnarna i en röra gjord på ingefära, mynta, krämig yoghurt och ringla i flytande honung. Mums!

Ingredienser
4 portioner
2 morötter (ca 100 g)
ca 500 g vattenmelon (500 g motsvarar ca 1/4 - 1/2 mini vattenmelon)
2 äpplen eller 1 ananas (för 4 port)
2 päron eller mango
1 gurka
Dip
1 tsk färsk riven ingefära
1 kruka mynta
2 dl grekisk yoghurt (10%)
2 tsk flytande honung
Toppingförslag
rostad kokos
rostade pumpakärnor
hackade nötter
torkade blåbär eller tranbär
frystorkade hallon
hallonsås (se länk i text)
granatäppelkärnor
vaniljkvarg i spritspåse
passionsfrukt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion med morot, melon, gurka, äpple och päron och dipp men utan topping.
Energi820 KJ / 196 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater33 g
Protein4 g
Kommentarer