Sangria

Sangria är den klassiska spanska vindrinken som blir ännu godare när du gör den själv! Koka upp apelsinjuice med kanelstång och socker och låt blandningen svalna. Tillsätt sedan saftiga frukter och ett fruktigt rött vin. Vid servering – ha i massor av is och citronläsk för en perfekt svalkande sangria. Passar utmärkt till en härlig sommarkväll!

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1003 KJ / 241 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater23 g
Protein0.5 g
Kommentarer
3 stHur långt innan den ska drickas kan man förbereda den?
Signe
Hej Signe! Om du tar upp kanelstängerna ur sockerlagen när den har kallnat så kan du göra den upp till 2 dagar innan. Frukten kan du skära och blanda i ett par timmar innan servering. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Är det ”vanlig” apelsinjuice eller koncentrerad (outspädd) apelsinjuice?
Linda
Hej! Det är "vanlig" apelsinjuice, alltså inte koncentrerad. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket
Går det få förslag på lämpligt vin att använda?
Viktor
Hej Viktor! Vår sommelierkollega hälsar att ett ganska lätt, mycket fruktigt rött vin brukar bli bäst. Du bör undvika tyngre röda viner med stor strävhet (tanniner). Hoppas att du gillar sangrian! Hälsningar Elina
ICA-köket