Salladsvinägrett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Salladsvinägrett

En god dressing piggar upp vilken sallad som helst. Det här är ett bra basrecept på vinägrett med riktigt syrligt bett. Citronpepparn ger en liten fin citruston. Vinägretten håller minst en vecka i kylen.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mät upp rödvinsvinäger, salt, citronpeppar (eller svartpeppar) och ev pressad vitlöksklyfta i en flaska med tättslutande lock. Skaka ihop.
  2. Tillsätt olivolja och vatten och skaka igen.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar (eller svartpeppar)
  • ev 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk vatten
Lägg till i inköpslistan