Sallad med rostad pumpa, getost och tahinidressing

Låt rostad pumpa ta plats i en sallad med svarta linser, äpplen, valnötter och syrliga granatäppelkärnor. Toppa salladen med smulad getost och ringla över en len tahinidressing smaksatt med soja, citronjuice och lönnsirap.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Ingredienser
4 portioner
Linser
2 dl torkade svarta linser
Rostad pumpa
ca 800 g pumpa (gärna butternut)
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk salt
2 msk olivolja
Tahinidressing
1 dl ljus tahini
2 msk lönnsirap
1 msk färskpressad citronjuice
1 riven vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
1 dl kallt vatten
Valnötter
1 dl valnötter
2 msk honung
Sallad
200 g svart- eller grönkål
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 msk olivolja
2 röda äpplen
1 granatäpple (1 granatäpple motsvarar ca 1 dl frysta granatäppelkärnor)
200 g getost
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stDubblade kryddorna till pumpan, dubblade nötterna och getost och körde på gröna linser. Något av det godaste jag har ätit!
Pontus
Alltså detta blev en riktig höjdare... trots eller tack vare endel abrovinker pga tidsbrist. Blev till exempel ingen dressing och det gick utmärkt ändå! Valnötterna blev inte heller rostade eller hade honung på. Ersatte granatäpple med torkade tranbär men såklart skulle granatäpple ge lite mer tuggmotstånd och syrlighet. Kommer testas igen under bättre förutsättningar än halloweenfest.
Annelie
Så Mycket gott. Använde fetaost istället och det passade mycket väl. Mums.
Jessica
Spännande rätt med många goda smaker.
Christina
En blandning av många goda smaker. Oumpan kan gärna vara i ungnen lite längre så den blir lite krispig. Tahini-dressing är så enkelt att göra och är så gott.
Inga
Sååå gott! Perfekt när många ska äta. Testat både butternut och delica, båda passade jättebra!
Antonia
Snabblagad bjudmat. Tog max 35 min att slänga ihop. Dessutom MYCKET GOTT.
Julia