Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salamitortilla med tomatsallad

Tortillas är extra god helgmat och dessutom lätt att laga till. Testa att laga salamitortilla och ha en fräsch tomatsallad till. Supergott, krispigt och fyllt av smak!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Grovhacka lök och vilök samt skär paprikan i grova bitar. Fräs potatisen i en het gjutjärnspanna med olja i 5-6 minuter eller tills den fått fin färg.
  3. Tillsätt lök, vitlök, paprika och fräs ytterligare 3-4 minuter. Salta och peppra.
  4. Vispa ihop äggen, grovhacka persiljan och rör samman. Salta och peppra. Rör ner äggsmeten i potatisblandningen. Ställ pannan i ugnen i ca 15 minuter. Stjälp upp på en skärbräda. 
  5. Strimla rödlöken, skär tomaterna i tärningar och blanda med dressingen. Skär tortillan i tårtbitar och ät med tomatsalladen.

Tips

Färdiga grillade grönsaker, som kronärtskockshjärtan, zucchini eller paprika är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 500 g tärnad, fryst potatis
  • 1 kruka kruspersilja
  • 6 ägg
  • ca 150 g salami
Sallad
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 2 1/2 msk färdig dressing (för sallad)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?