Rice Krispies-tårta

En seg och krispig tårta med det sega från marängen och det krispiga från rispuffarna. Med fluffigt lättvispad grädde och syrlig citronkräm blir det här en favorittårta för både stora och små gäster.

Ingredienser
ca 10 bitar
Botten
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies
1 msk olja (till bakplåtspappret)
Kräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
100 g smör
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
Garnering
3 dl vispgrädde
mörk, vit eller ljus choklad
färska jordgubbar eller hallon
1/2 kruka mynta
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1735 KJ / 415 kCal
Fett27 g
Salt0.25 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
155 stSå bra med tipset att forma två rektanglar på bakplåtspappret, så slipper man smulet med att dela den!
Karin
Kan man istället för krämen vispa grädde och lägga emellan tillsammans med bär?
Michelle
Hej Michelle! Klart du kan göra det. Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Den är absolut lika god dagen efter. Jag brukar lägga på grädden och bären precis innan servering även om jag lagt ihop den dagen innan. OM det blir något bit över så är den jättegod dagen efter.
Johanna