Rice Krispies-tårta

En seg och krispig tårta med det sega från marängen och det krispiga från rispuffarna. Med fluffigt lättvispad grädde och syrlig citronkräm blir det här en favorittårta för både stora och små gäster.

Ingredienser
ca 10 bitar
Botten
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies
1 msk olja (till bakplåtspappret)
Kräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
100 g smör
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
Garnering
3 dl vispgrädde
mörk, vit eller ljus choklad
färska jordgubbar eller hallon
1/2 kruka mynta
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1735 KJ / 415 kCal
Fett27 g
Salt0.25 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
156 stBehöver tårta till 14 personer Går det att göra en 1 1 /2 smet men lägga på en plått?
Eva-maria
Så bra med tipset att forma två rektanglar på bakplåtspappret, så slipper man smulet med att dela den!
Karin
Kan man istället för krämen vispa grädde och lägga emellan tillsammans med bär?
Michelle
Hej Michelle! Klart du kan göra det. Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Den är absolut lika god dagen efter. Jag brukar lägga på grädden och bären precis innan servering även om jag lagt ihop den dagen innan. OM det blir något bit över så är den jättegod dagen efter.
Johanna
Är det någon som gjort tårtan klar och ätit den dagen efter? Är det fortfarande krispig då?
Lise-lott
Så himla gott!!! Har gjort flera gånger. Jättenkel att göra glutenfri genom att göra egna ricekrispies, kör in puffat ris med sirap ringlad över sig snabbt i ugnen🤩
Sara
Skall jag ställa tårtan i kylen när jag lagt på krämen eller skall den stå i rumstemperatur före jag har på grädden ?
Margareta
Hej! det bästa är nog att göra allt i ett svep, bre på smörkrämen och vispa grädden och lägga på den. Om tårtan inte serveras direkt så är det bra att sätta in den i kylen. Hoppas den smakar gott. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Kan man göra bottnarna och frysa in nån vecka i förväg?
Tove
Hej Tove! Jag vet inte om de går att frysa, min gissning är att det går, men så här gjorde Monika i en kommentar längre ner till ett studentfirande: "Jag gjorde tre stora tårtor till en student! Jag gjorde bottnarna 3 dagar innan, la på hög med handdukar emellan och över. Hade framme i rumstemperatur. Hoppas det hjälper dig. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Funkar perfekt att göra formar av marängkrämen! En sats räcker till två lager för en siffertårta. Bara rita ut siffran på bakplåtspapper och klicka ut marängen efter mönstret 🤩
Amanda
Bytte ut krämen mot Nutella och tog Vårgårdaris (piffat ris) istället för Rice krispies. Jättebra recept som går att variera med olika fyllningar. Passar även till Glutenintolleranta om man tar Vårgårdaris istället.
Annica