Rice Krispies-tårta

Betyg 4.6 av 5.514 personer har röstat
Receptet har 156 kommentarer
Rice Krispies-tårta

En seg och krispig tårta med det sega från marängen och det krispiga från rispuffarna. Med fluffigt lättvispad grädde och syrlig citronkräm blir det här en favorittårta för både stora och små gäster.

Rice Krispies-tårta

Ingredienser

ca 10 bitar

Botten

4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies
1 msk olja (till bakplåtspappret)

Kräm

4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
100 g smör
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)

Garnering

3 dl vispgrädde
mörk, vit eller ljus choklad
färska jordgubbar eller hallon
1/2 kruka mynta

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

156 st
  • Behöver tårta till 14 personer Går det att göra en 1 1 /2 smet men lägga på en plått?

    Eva-maria

  • Så bra med tipset att forma två rektanglar på bakplåtspappret, så slipper man smulet med att dela den!

    Karin

  • Kan man istället för krämen vispa grädde och lägga emellan tillsammans med bär?

    Michelle

    Hej Michelle! Klart du kan göra det. Lycka till med baket! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Den är absolut lika god dagen efter. Jag brukar lägga på grädden och bären precis innan servering även om jag lagt ihop den dagen innan. OM det blir något bit över så är den jättegod dagen efter.

    Johanna

  • Är det någon som gjort tårtan klar och ätit den dagen efter? Är det fortfarande krispig då?

    Lise-lott

  • Så himla gott!!! Har gjort flera gånger. Jättenkel att göra glutenfri genom att göra egna ricekrispies, kör in puffat ris med sirap ringlad över sig snabbt i ugnen🤩

    Sara

  • Skall jag ställa tårtan i kylen när jag lagt på krämen eller skall den stå i rumstemperatur före jag har på grädden ?

    Margareta

    Hej! det bästa är nog att göra allt i ett svep, bre på smörkrämen och vispa grädden och lägga på den. Om tårtan inte serveras direkt så är det bra att sätta in den i kylen. Hoppas den smakar gott. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Kan man göra bottnarna och frysa in nån vecka i förväg?

    Tove

    Hej Tove! Jag vet inte om de går att frysa, min gissning är att det går, men så här gjorde Monika i en kommentar längre ner till ett studentfirande: "Jag gjorde tre stora tårtor till en student! Jag gjorde bottnarna 3 dagar innan, la på hög med handdukar emellan och över. Hade framme i rumstemperatur. Hoppas det hjälper dig. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Funkar perfekt att göra formar av marängkrämen! En sats räcker till två lager för en siffertårta. Bara rita ut siffran på bakplåtspapper och klicka ut marängen efter mönstret 🤩

    Amanda

  • Bytte ut krämen mot Nutella och tog Vårgårdaris (piffat ris) istället för Rice krispies. Jättebra recept som går att variera med olika fyllningar. Passar även till Glutenintolleranta om man tar Vårgårdaris istället.

    Annica

Näringsvärde per bit

Energi1735 KJ / 415 kCal
Fett27 g
Salt0.25 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Krispiga jordnötsbitar
    Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Nöt- och russinbräck
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pehrs ljusa rockyroad
    Betyg 4.3 av 5.195 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomteskumsgranar med rostad kokos
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vit chokladbräck med pistage
    Betyg 4.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad