Råstekt snackgurka och dill-dukkah med vispad brie

Servera råstekt snackgurka och dill-dukkah med vispad brie nästa gång du vill ha en enklare förrätt som imponerar. Genom att mixa osten med yoghurt blir det en len bädd för den krispiga gurkan, där dukkah som smaksatts med dill sätter pricken över i:et.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2025

Ingredienser
4 portioner
Dilldukkah
1/2 kruka dill
1 dl skalade rostade hasselnötter
2 msk rostade sesamfrön
1/2 tsk spiskummin
2 krm chiliflakes
Brie
200 g brieost (rumstempererad)
1 dl matyoghurt (10%)
salt
peppar
Gurka
250 g snackgurka
1 msk olivolja
1/2 citron (1 tsk saft, för 4 port)
Till servering
bröd
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan bröd.
Energi1555 KJ / 372 kCal
Fett33 g
Salt1.3 g
Kolhydrater5 g
Protein13 g
Kommentarer