ÖVER 60 MIN | Enkel

Dillsnaps

Snaps hör högtiderna till, varför inte göra egen dillsnaps? Det är enkelt att smaksätta egen snaps, här kryddar vi med frisk dill. Servera nubben väl kyld till midsommar, kräftskiva, påsk eller jul.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 7 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka dillen grovt och lägg i en burk med lock. Häll ner vodka och sätt på locket.
  2. Låt stå i rumstemperatur minst 2 dygn. Skaka burken försiktigt då och då.
  3. Sila snapsen och häll upp på väl rengjord flaska. Servera snapsen iskall.

För alla

Fri från laktos, gluten, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 7 1/2 dl
  • 1 kruka dill
  • 1 flaska vodka (à 75 cl)

Näringsvärde
Per portion

Energi 862 kJ / 206 kCal