Rabarbersnaps

Vill du smaksätta din egen snaps? Gör rabarbersnaps – fint och gott till midsommarlunchen! Vodka får dra med socker och rabarber tills den blir vackert rosa, sötsyrlig och riktigt god.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi199 KJ / 48 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
32 stInte särskilt gott!
Elisabeth
Hållbarhet?
Lena
Hej Lena! Den håller jättelänge! Spriten konserverar ju och gör att den inte jäser så lätt. Så jag skulle säga ett år ungefär. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Vi pressade ut vätskan (spriten) istället för att bara sila bort den.
Ulrica
Jag blandar i jordgubbar tillsammans med rabarbern och låter det stå och dra i 4 dygn sedan tillsätter jag lite sockerlag så galet god snaps
Susanne
Hej! Kan jag använda det överblivna rabarbern i tex i en rabarberpaj eller liknande? Mvh SE
Sophie
Hej Sophie! Ja, det skulle väl gå bra men den är kanske lite smaklös eftersom all smak har lakats ut tillsammans med spriten. Men du kanske kan blanda upp den med lite färsk också? Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej. Lade snapsen i frysen efter den var klar. Den blev helt fryst. Alkoholhalten måste ha hamnat i rabarberna som jag slängde. Då måste det vara bättre att pressa ur saft från rabarber och tillsätta juicen i vodkan. Känner mig lite lurad faktiskt.😉
Marie
Kan man använda frysta rabarber?
Eva
Hej Eva! Det går bra att använda frysta. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Supergod!
Jonatan
Fattar inte varför Ica i kommentarerna tipsar om att göra kompott på rabarbern som blir över? Provade igår och det smakar bara alkohol, trots att jag kokade kompotten länge… :(
Caroline
Det är förmodligen sockret som ändrar konsistensen på vätskan och lurar alkoholmätaren
Karl-olov