Rabarbersnaps

Betyg 4.5 av 5.95 personer har röstat
Receptet har 32 kommentarer
Rabarbersnaps

Vill du smaksätta din egen snaps? Gör rabarbersnaps – fint och gott till midsommarlunchen! Vodka får dra med socker och rabarber tills den blir vackert rosa, sötsyrlig och riktigt god.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Rabarbersnaps

Ingredienser

ca 7 dl
600 g rabarber
70 cl vodka
3 tsk strösocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

32 st
  • Inte särskilt gott!

    Elisabeth

  • Hållbarhet?

    Lena

    Hej Lena! Den håller jättelänge! Spriten konserverar ju och gör att den inte jäser så lätt. Så jag skulle säga ett år ungefär. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Vi pressade ut vätskan (spriten) istället för att bara sila bort den.

    Ulrica

  • Jag blandar i jordgubbar tillsammans med rabarbern och låter det stå och dra i 4 dygn sedan tillsätter jag lite sockerlag så galet god snaps

    Susanne

  • Hej! Kan jag använda det överblivna rabarbern i tex i en rabarberpaj eller liknande? Mvh SE

    Sophie

    Hej Sophie! Ja, det skulle väl gå bra men den är kanske lite smaklös eftersom all smak har lakats ut tillsammans med spriten. Men du kanske kan blanda upp den med lite färsk också? Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hej. Lade snapsen i frysen efter den var klar. Den blev helt fryst. Alkoholhalten måste ha hamnat i rabarberna som jag slängde. Då måste det vara bättre att pressa ur saft från rabarber och tillsätta juicen i vodkan. Känner mig lite lurad faktiskt.😉

    Marie

  • Kan man använda frysta rabarber?

    Eva

    Hej Eva! Det går bra att använda frysta. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Supergod!

    Jonatan

  • Fattar inte varför Ica i kommentarerna tipsar om att göra kompott på rabarbern som blir över? Provade igår och det smakar bara alkohol, trots att jag kokade kompotten länge… :(

    Caroline

  • Det är förmodligen sockret som ändrar konsistensen på vätskan och lurar alkoholmätaren

    Karl-olov

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi199 KJ / 48 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Flädersnaps
    Betyg 4.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rabarberdrink med citron och vanilj
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Citronsnaps
    Betyg 3.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snaps på blekingska
    Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Dillsnaps
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svartvinbärssnaps
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad