Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Purjolökspizza med fetaost

Purjolökspizza med fetaost är supergod pizza som passar alla åldrar och är ett roligt sätt att få med de yngsta i matlagningen. Grädda pizzan i ugnen i 10-15 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Ljumma vattnet till fingervärme, 37°C. Häll vattnet över jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  2. Blanda tomatpurén med olja, oregano och timjan.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolökarna. Koka purjostrimlorna i lättsaltat vatten 2 min. Häll dem i ett durkslag och spola av med kallt vatten. Låt rinna av ordentligt.
  4. Tärna fetaosten. Kavla ut degen på en lättsmord plåt, 30x40 cm (för 4 port). Bred tomatblandningen över. Fördela purjostrimlor och fetaost över och strö på osten.
  5. Grädda pizzan i 250°C, 10-15 min. Skär pizzan i 4 delar (för 4 port). Servera med en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 pkt jäst (à 25 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk olja
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 2 purjolökar (à ca 200 g)
  • 200 g fetaost
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1880 kJ / 450 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden