Punschrullar
Punschrullar är en riktig bakverksklassiker – här gör vi dem i behändigt miniformat! Blanda kaksmulor, som här från sockerkaka, med kakao och smält mörk choklad. Smaksätt sedan punschrullarna, eller om du hellre kallar dessa för dammsugare, som sig bör med punsch och arraksarom.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
22 st
1/2 l kaksmulor från t ex sockerkaka
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 msk kakao
25 g smält mörk choklad (70%)
1 msk punsch
1/2 tsk arraksarom
1/2 krm salt
1 grönt marsipanlock (à ca 200 g)
Dekoration
smält mörk choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi414 KJ / 128 kCal
Fett7 g
Salt0.15 g
Kolhydrater15 g
Protein1 g
Kommentarer
Ang Verica's kommentar om glutenfritt, så är inte punchrullar per definition glutenfria då de grundar sig i överblivna konditorirester. Väldigt goda. Skippade den smälta chokladen i, då jag blandade för hand, och hade i lite mer punch och arrak. Inte jättelätt att använda en cirkel för att få ut fyra rektanglar att rulla in dem i, men det är ju helt klart lättare än att försöka med en marsipanklump. Rekommenderar att mäta ut marsipanen och skarva ihop innan de rullas på.
Désirée
2024-11-17Så uppskattade! Lite svårt att få chokladkanterna snygga men det gick :-)
Madelene
2023-04-13Dubblade mängden arrsksarom blev riktigt bra! Jätte bra recept! Super goda!
Johanna
2022-07-25