Punschrullar

Punschrullar är en riktig bakverksklassiker – här gör vi dem i behändigt miniformat! Blanda kaksmulor, som här från sockerkaka, med kakao och smält mörk choklad. Smaksätt sedan punschrullarna, eller om du hellre kallar dessa för dammsugare, som sig bör med punsch och arraksarom.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Ingredienser
22 st
5 dl kaksmulor från t ex sockerkaka
50 g rumstempererat smör
1 1/2 msk kakao
25 g smält mörk choklad (70%)
1 msk punsch
1/2 tsk arraksarom
1/2 krm salt
1 grönt marsipanlock (à ca 200 g)
Dekoration
smält mörk choklad
Gör så här
00:30:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi414 KJ / 128 kCal
Fett7 g
Salt0.15 g
Kolhydrater15 g
Protein1 g
Kommentarer
Står i receptet att det ska bli ca 22 st, jag fick ut 13 små. Hade jag gjort längderna längre hade de blivit tunna som spagetti, så planerar man att få ut 22st så är det bra att göra dubbelt recept. Ha även i lite extra arrak.
Alva
2025-04-01Jag hade behövt dubbla mängden både punsch och arraksarom för att få till den rätta smaken. Sedan så hade jag problem med att få det runda marsipanlocket att dels räcka men också att få det snyggt, fast det är jag säker på att andra lyckas bättre med 😉
Therése
2025-02-22Ang Verica's kommentar om glutenfritt, så är inte punchrullar per definition glutenfria då de grundar sig i överblivna konditorirester. Väldigt goda. Skippade den smälta chokladen i, då jag blandade för hand, och hade i lite mer punch och arrak. Inte jättelätt att använda en cirkel för att få ut fyra rektanglar att rulla in dem i, men det är ju helt klart lättare än att försöka med en marsipanklump. Rekommenderar att mäta ut marsipanen och skarva ihop innan de rullas på.
Désirée
2024-11-17