Pisco Sour
Pisco Sour är en svalkande och god drink av Pisco, socker, citron, äggvita och rikligt med hackad is. Servera denna syrliga Pisco sour i glas med några droppar av Angostura bitter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl pisco
1 dl sockerlag
1 msk nypressad citronjuice
1 äggvita
ca 1 dl is i kuber
några droppar angostura bitter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Suvärent! Mycket bra recept. Tack 🙏
Andrea
2024-11-19Alldeles för slötsliskig. För rätt balans ska det vara lite mer surt än sött. Mitt favoritrecept följer här. Perfekt varje gång. 5-6 cl pisco från Peru 3 cl juice av lime och citron (50/50) 2 cl sockerlag (50/50) 1.5 cl äggvita eller aquafaba (kikärtsspad) Angostura bitter Skaka allt utom Angostura 15 sekunder utan is för att bygga upp skum. Skaka sedan med is 5-10 sekunder tills tills riktigt svinkallt. Sila genom tesil (dubbelsila/finsila) i kupett, d.v.s glas på fot som rymmer 16-17 cl. Drinken borde nu med smält vatten från isen och skummet rymmas perfekt. Dekorera med tre droppar Angostura i skummet. Dra gärna en tandpetare genom prickarna för att göra hjärtan.
Peter
2023-09-10Den bästa pisco Sour som jag experimenterat fram är 1 del pisco 1 del citronjuice och 1 del sockerlag. Blanda med is och äggvita i en mixer. Toppa med 3 droppar angostura. Det måste dock vara rätt pisco, den godaste som jag vet om är lapostolle.
Sven
2023-06-23