Pisco Sour

Pisco Sour är en svalkande och god drink av Pisco, socker, citron, äggvita och rikligt med hackad is. Servera denna syrliga Pisco sour i glas med några droppar av Angostura bitter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stSuvärent! Mycket bra recept. Tack 🙏
Andrea
Alldeles för slötsliskig. För rätt balans ska det vara lite mer surt än sött. Mitt favoritrecept följer här. Perfekt varje gång. 5-6 cl pisco från Peru 3 cl juice av lime och citron (50/50) 2 cl sockerlag (50/50) 1.5 cl äggvita eller aquafaba (kikärtsspad) Angostura bitter Skaka allt utom Angostura 15 sekunder utan is för att bygga upp skum. Skaka sedan med is 5-10 sekunder tills tills riktigt svinkallt. Sila genom tesil (dubbelsila/finsila) i kupett, d.v.s glas på fot som rymmer 16-17 cl. Drinken borde nu med smält vatten från isen och skummet rymmas perfekt. Dekorera med tre droppar Angostura i skummet. Dra gärna en tandpetare genom prickarna för att göra hjärtan.
Peter
Den bästa pisco Sour som jag experimenterat fram är 1 del pisco 1 del citronjuice och 1 del sockerlag. Blanda med is och äggvita i en mixer. Toppa med 3 droppar angostura. Det måste dock vara rätt pisco, den godaste som jag vet om är lapostolle.
Sven
Recept är fel. En vanligt misstag är att här i EU blandas ihop citron med line. Den riktiga Pisco sour och Ceviche 🇵🇪 ska alltid göras med LIME. Man anser att I Peru fanns drn medt syrliga lime, som är viktig ingrediens i många receptet
Luis
I andra recept är det 5 cl pisco och 3 cl citron, 2 cl sockerlag och 2 cl äggvita (till 1 pers) så citronmängden måste vara fel i detta recept!
Renita
Dubbla med citronjuice för perfekt smak!
Jonatan
Jag vill påstå att det är något fel på detta recept. Antingen är det för mycket socker eller för lite citronsaft. Drinken är på tok för söt.
Karl
Hej Karl! Vi har nu ändrat i receptet till sockerlag istället. Länk till recept finns i "gör-så-här-texten". Hälsningar Michelle
ICA-köket