Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pärontårta

Recept på mumsig mjuk pärontårta. Du gör en mjuk kakbotten och gör sedan en god fyllning av päron, crème fraiche, socker, ägg och valnötter. Servera pärontårtan till kalas eller fika tillsammans med en klick grädde eller vaniljsås!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det och lättcrème fraiche i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter (för 10 port).
  4. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Stick ner dem i smeten.
  5. Vispa ihop crème fraichen, socker och ägg. Häll det över päronen och strö över valnötterna.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan kallna. Servera i bitar, ev med en klick vispad grädde.

För alla

Innehåller gluten och ägg.

Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl lätt crème fraiche
Fyllning
  • 3 päron
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl grovhackade valnötter
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer