Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Parmaskinka med tomat, basilika och parmesanost

Lyxig och snabblagad baguette med parmaskinka, tomat, basilika och parmesan. Gör en smakfylld röra av tomat, vitlök och basilika som du strör över vitlöksrostad baguette. Hyvla på parmesanost och servera den utsökta skinkan bredvid brödet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skiva baguetten och gnid in den med lite vitlök. Rosta brödet i ugn tills det blivit gyllenbrunt.
  3. Klyfta tomaterna, hacka resten av vitlöken och strimla basilikan. Häll oljan i en varm panna och lägg i tomat och vitlök, salta och peppra och rör om, lägg därefter i den strimlade basilikan.
  4. Fördela skinkan på tallrikarna och lägg den vitlöksrostade baguetten i mitten. Lägg tomaterna på brödet och hyvla sedan parmesanosten över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 baguette
  • 3 vitlöksklyftor
  • 8 tomater
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 20 skivor skinka av parmatyp, tunna skivor 5/pers
  • 50 g färsk parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?