Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pannkakswraps med örtkyckling

En annan lite matigare variant på pannkaka. Du steker kycklingen och blandar den med smakrika kryddor som till exempel basilika eller persilja. Sallad, tomat och den möra kycklingen placerar du sedan i pannkakan och gör till en smidig, utsökt wrap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smet: Vispa sönder äggen i en skål. Tillsätt hälften av mjölken, allt mjöl och saltet. Vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och rör om.
  2. Skala och riv morötterna fint och blanda ner dem i smeten. Smält matfettet och rör ner det.
  3. Hetta upp en pannkakslagg på medelvärme och lägg i lite matfett till första laggen. Stek pannkakor och lägg dem på en tallrik med remsor av smörgåspapper emellan.
  4. Örtkyckling: Strimla kycklingfilén och stek den i olja ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Blanda kycklingen med örterna, olivolja och vinäger.
  5. Sallad: Strimla salladen och skär tomaterna i halvor.
  6. Fyll pannkakorna med grönsaker och kyckling. Vik ihop och linda in dem i aluminiumfolie.

Ingredienser

Portioner: 4
Smet
  • 2 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 morötter
  • 1 msk smör eller margarin
Örtkyckling
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 dl strimlade gröna örter t ex timjan, basilika, persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 balsamvinäger
Sallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 påse sallad medelhavsmix
Lägg till i inköpslistan