Pannkakstårta med banan och choklad

Pannkakstårta med banan och choklad är en efterrätt som passar lika bra på barnkalaset som på nobelmiddagen. Grädda tunna pannkakor och fyll med en blandning av grädde, vaniljsocker, banan och citron och toppa med chokladsås. Läckert!

Ingredienser
10 portioner
2 ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 msk socker
25 g smör eller margarin
Fyllning
3 dl vispgrädde
4/5 msk vaniljsocker
3 bananer
1 msk pressad citron
Garnering
1/2 tub chokladsås
Gör så här
Tips
Pannkakorna och grädden kan bytas ut mot maränger och mjölkfri glass (Tofuline) för att passa även de som inte tål gluten och mjölk. Varva då maränger med mjölkfri glass, bananer och ringla chokladsås gjord på vatten, socker och kakao över.
Har du lagat receptet?
Kommentarer