Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Pannkakstårta med banan och choklad

Pannkakstårta med banan och choklad är en efterrätt som passar lika bra på barnkalaset som på nobelmiddagen. Grädda tunna pannkakor och fyll med en blandning av grädde, vaniljsocker, banan och citron och toppa med chokladsås. Läckert!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman ägg och hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt salt och socker. Smält matfettet i en pannkakslagg eller stekpanna och häll det i smeten.
  2. Grädda tunna pannkakor. Lägg dem i trave att kallna med remsor av smörgåspapper mellan så går de lätt att ta isär när de skall fyllas.
  3. Fyllning: Vispa grädden till fyllningen och smaksätt med vaniljsocker. Skala och mosa bananerna och tillsätt citronsaften. Blanda grädden med bananmoset.
  4. Dela varje pannkaka mitt itu. Lägg en klick banangrädde på varje pannkaka och vik ihop pannkakan två gånger så en snibb bildas.
  5. Garnering: Lägg de fyllda pannkakassnibbarna på ett fat och ringla chokladsås över.

Tips

Pannkakorna och grädden kan bytas ut mot maränger och mjölkfri glass (Tofuline) för att passa även de som inte tål gluten och mjölk. Varva då maränger med mjölkfri glass, bananer och ringla chokladsås gjord på vatten, socker och kakao över.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk socker
  • 25 g smör eller margarin
Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,8 msk vaniljsocker
  • 3 bananer
  • 1 msk pressad citron
Garnering
  • 1/2 tub chokladsås
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer