Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ostrulle med valnötter

Charmerande, utsökta och annorlunda är ord som kan beskriva dessa ostrullar. Valnötter och torkad frukt sveps in i ett saligt osttäcke med bland annat ädelost, honung och konjak.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta ut ostarna ur kylen en halvtimme i förväg. Smula ner ädelosten i en skål och mosa väl. Tillsätt philadelphiaosten och rör till en slät massa.  Rör i honungen och ev konjaken.
  2. Hacka valnötterna och tillsätt tillsammans med den hackade frukten. Ställ i kyl 1-2 timmar.
  3. Ös upp ostmassan på ett smörpapper, forma en rulle.
  4. Garnering: Hacka resten av valnötterna och rulla ostrullen i dem så de täcker.
  5. Servera med kniv så att osten kan skäras i skivor och avnjutas på kex.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 140 g ädelost
  • 200 g färskost
  • 1 tsk flytande honung
  • ev 1 msk konjak
  • 30 g valnötter
  • 40 g torkad hackad fruktblandning eller aprikoser
  • kex till servering
Garnering
  • 100 g valnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?