Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ostaprikoser med sötsalta valnötter

Aprikoser och camembertost dekorerade med valnötter - en snygg rätt med många smaker som möter varandra. Ostaprikoser med sötsalta valnötter är en oslagbar förrätt eller efterrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta valnötter i en torr stekpanna. Tillsätt socker och flingsalt under omrörning tills sockret smälter. Låt kallna.
  2. Lägg bitar av ost, t ex camembert eller stark prästost, på torkade aprikoser och toppa med en valnöt. Dekorera ev med lite äppelskal.

Ingredienser

  • 100 g valnötter
  • 0,8 dl socker
  • 1 msk flingsalt
  • ost (t ex camembert eller prästost)
  • torkade (men saftiga) aprikoser
  • valnötter till topping
  • ev skal av äpple till dekoration
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?