Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Omelett med purjolök, brie och champinjoner

Om du vill laga till en riktigt smarrig omelett som dessutom mättar så är det här receptet med purjolök, brie och champinjoner en höjdare. Omeletten blir riktigt god och passar utmärkt som lunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär champinjoner i kvartar. Finstrimla avsköljd purjolök. Fräs detta i en het stekpanna i smör i 3-4 minuter utan att det tar färg. Salta och peppra. Ta upp.
  2. Vispa ihop omelettsmeten enligt Grundrecept för 1 omelett. Gör en grundomelett (för 1 port).
  3. Lägg på skivor brieost och svampblandningen. Lyft ena kanten av omeletten med en stekspade och rulla eller vik ihop omeletten. Servera med sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 3 ägg
  • 1 msk vatten öl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk olja eller smör eller margarin
Fyllning
  • 50 g champinjoner
  • 5 cm avsköljd purjolök
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 rejäla skivor brieost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?