Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Morotskaka i långpanna

Denna saftiga morotskaka kommer ta dig med storm! Grädda morotssmeten med härliga nötbitar i långpanna och bred på ett täcke av syrlig färskost före du skär den i bitar. Himmelskt gott och perfekt att bjuda gästerna på.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och finriv morötter.
  3. Vispa ägg, socker och skalet från citronen poröst.
  4. Blanda salt, kanel, kokos, malda eller finhackade nötter, vetemjöl, ströbröd, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i äggvispet tillsammans med morötterna. Häll i en smord långpanna (ca 25 x 45 cm). Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
  5. Färskosttäcke: Bred på ett täcke av färskost (av philadelphiatyp), färskpressad citronjuice, vaniljsocker och siktat florsocker. Skär i bitar.

Ingredienser

Portioner: 15 bitar
  • 500 g morötter
  • 6 ägg
  • 3 dl socker
  • skalet av 1 citron
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk kanel
  • 200 g kokos
  • 100 g malda eller finhackade nötter
  • 1 1/3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
Färskosttäcke
  • 400 g färskost
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl siktat florsocker
Lägg till i inköpslistan