Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Melonentré med räkor

Starta din middagsbjudning med den här spektakulära melonentrén! En exotisk blandning av räkor, melon, grapefrukt och rädisor som toppas med en krämig dilldressing och stenbitsrom.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär melonen i stora kuber och tärna grape-fruktköttet. Skala räkorna.
  2. Blanda melon, grape och räkor i portionsglas. Stick ner några endiveblad och rädisor.
  3. Rör crème fraichen med finhackad dill och smaka av med salt och peppar. Fördela i glasen och toppa med svart stenbitsrom och en dillvippa. Servera kyld.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g vattenmelon
  • 2 grapefrukter
  • ca 300 g räkor med skal
  • 1 endive
  • några rädisor
  • 1 burk svart stenbitsrom (à 50 g)
Dressing
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 knippa dill
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB