Marinader
Ett enkelt och snabbt sätt att få köttet saligt mört och saftigt. Använd grundmarinaden eller det lite mer stingiga alternativet med sweet chili och vitlök.
Ingredienser
4 portioner
Grundmarinad
1/2 dl olivolja
1/2 tsk grovsalt
peppar (några riv med kvarnen)
Stark marinad
1/2 dl olja
2 msk sweet chili
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här
Tips
Späda, bladiga örter t ex persilja, dill, dragon och basilika är bättre att tillsätta när grönsakerna tagits av grillen. De kan annars lätt brinna upp eller förkolna. Vill du ha en friskare smak på grilloljan kan du tillsätta saften av 1/2 citron (för 4 port). Marinaderna går lika bra att använda till kött, fisk eller fågel.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket enkelt och mycket gott. Marinaden med sweet chili rekommenderas särskilt.
Jonas
2003-10-21