Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Marinader

(10)
15 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett enkelt och snabbt sätt att få köttet saligt mört och saftigt. Använd grundmarinaden eller det lite mer stingiga alternativet med sweet chili och vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
Grundmarinad
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk grovsalt
  • peppar (några riv med kvarnen)
Stark marinad
  • 1/2 dl olja
  • 2 msk sweet chili
  • 1 pressad vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman ingredienserna till respektive marinad i en skål. Prova gärna att tillsätta lite pressad vitlök eller grovhackade örter, t ex timjan eller rosmarin.

Tips

Späda, bladiga örter t ex persilja, dill, dragon och basilika är bättre att tillsätta när grönsakerna tagits av grillen. De kan annars lätt brinna upp eller förkolna. Vill du ha en friskare smak på grilloljan kan du tillsätta saften av 1/2 citron (för 4 port). Marinaderna går lika bra att använda till kött, fisk eller fågel.