Lök och grönkålspaj med chorizo

Lök- och grönkålspaj med chorizo – en ny favorit på pajbordet! Den smakrika chorizon får sällskap av mjukstekt lök i pannan, vilket ger en härlig bas med djup och sälta. Grönkålen vänds ner mot slutet så att den precis mjuknar innan allt får landa i pajskalet. En näve riven ost på toppen, sen sköter ugnen resten. En rustik, smakrik paj som passar lika bra till middag som på buffébordet.

Ingredienser
4 portioner
1 förp kyld pajdeg (à 250 g)
matfett till pajformen
1 förp chorizo (à 300 g)
2 gula lökar
2 msk olivolja
125 g skuren grönkål
salt
svartpeppar
150 g riven prästost
Äggstanning
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
tomatsallad (se länk i texten)
Gör så här
00:10:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan tomatsallad.
Energi3342 KJ / 799 kCal
Fett58 g
Salt5.2 g
Kolhydrater38 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer