Lindström-macka

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Lindström-macka

På Lindström-macka brer du på en färs av köttfärs, ägg, rödbetor, lök och ättiksgurka på en skiva formfranska. Stek med köttet nedåt och servera med ett stekt ägg på och sallad vid sidan av. En rolig och god macka som känns lite annorlunda.

Lindström-macka

Ingredienser

4 portioner
400 g  köttfärs
1   ägg
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 1/2 dl  vatten (eller grädde)
1 dl  rödbetor (hackade, inlagda)
2 msk  lök (finhackad)
2 msk  ättiksgurka (hackad)
8   skivor vitt formbröd
2 msk  smör eller margarin

Till servering

4   ägg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

åt detta när jag var liten, nostalgi men ändå jättegott! passar som kvällsmat

Erik

2009-12-15

Testa liknande recept

Parisare med stekt ägg
Betyg 3.1 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smarriga trekantsmackor
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fattiga riddare i våffeljärn
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mattes favoritmacka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fattiga riddare med hasselnötskräm och stekta bananer
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskpinnar i baguette med fräsch sås
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga