Lindström-macka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lindström-macka

På Lindström-macka brer du på en färs av köttfärs, ägg, rödbetor, lök och ättiksgurka på en skiva formfranska. Stek med köttet nedåt och servera med ett stekt ägg på och sallad vid sidan av. En rolig och god macka som känns lite annorlunda.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med ägg, salt, peppar och vätska. Tillsätt rödbetor, lök och ättiksgurka.
  2. Bred ganska tjockt med färs på brödet. Man kan också forma biffar så stora att de täcker brödskivorna. Se till att de fäster i brödet ordentligt.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult läggs smörgåsen i med köttfärssidan nedåt. Bryn och stek 3-4 min. Vänd och stek något minut på brödsidan.
  4. Till servering: Lägg upp på tallrik och lägg ett stekt ägg ovanpå. Servera grönsallad till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 dl vatten (eller grädde)
  • 1 dl rödbetor (hackade, inlagda)
  • 2 msk lök (finhackad)
  • 2 msk ättiksgurka (hackad)
  • 8 skivor vitt formbröd
  • 2 msk smör eller margarin
Till servering
  • 4 ägg
Lägg till i inköpslistan