UNDER 45 MIN | Enkel

Limoncellobubbel med mynta

Sugen på något svalkande och samtidigt bubbligt? Testa denna fräscha drink med prosecco, den italienska citronlikören limoncello, och mynta. Finemang att bjuda till många, blanda bara alla ingredienser i en stor kanna och hälla upp på glas.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ställ 10 glas i frysen (för 10 port) minst en halvtimme före servering.
  2. Blanda det mousserande vinet med limoncello och isen i en tillbringare. 
  3. Häll upp i glas. Garnera med mynta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Välj alkoholfritt vitt mousserande vin och ersätt limoncello med 3 dl konc citrusdryck (för 10 port) för ett rusfritt bubbel.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 l torrt mousserande vitt vin (t ex prosecco)
  • 3 dl Limoncello (citronlikör)
  • 1/2 l is
  • myntablad

Näringsvärde
Per portion

Energi 622 kJ / 148 kCal