Lax- och limepasta
Lax- och limepasta är fräscht, nyttigt och otroligt delikat. Den rökta laxen får en härlig smak av limefrukten, crème fraiche och dill. Servera färsk pasta och grönsaker till fisken.
Ingredienser
4 portioner
1 dl crème fraiche
1 1/2 dl mjölk
saft av 1 limefrukt
2 msk maizenaredning (för ljusa såser)
200 g rökt lax
1 dl hackad färsk dill
2 krm nymalen svartpeppar
färsk pasta
grönsaker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag fräste tunt skivad charlottenlök, vitlök och chili i lite olja först sen tog jag grädde och creme fraiche i det. Hade inge lime så jag tog en citron. Jag behövde ingen redning. Såsen blev fyllig ändå. Supergott!
Jeanette
2010-12-27en favort hemma hos oss. smakar både mycket lax och mycket lime. går dessutom fantastiskt snabt och lät att laga!
Helena
2006-06-05Provade att byta ut grädden och mjölken mot havrebaserade produkter, funkar bra med konsistensen. Men det hela smakade nästan bara rökt lax trots mer svartpeppar och lime/citron.
Anna
2005-04-19