UNDER 30 MIN | Medel

Coffee Freakshake

En coffee freakshake kan innehålla precis allt du tycker är gott (och snyggt). Låt kreativiteten flöda! Den här underbara varianten har smak av kaffe, salted caramel och choklad. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden.
  2. Doppa toppen på glaset i chokladsås, ringla resten av chokladen på insidan av glaset. Sätt fast salta kringlor runt toppen på glaset.
  3. Häll kolasås i botten och strö över flingsalt.
  4. Tillsätt kaffet.
  5. Skumma/värm mjölken och fyll upp glaset.
  6. Toppa med vispgrädde, hallon, salta kringlor och kolasås. Servera direkt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i choklad- och kolasåserna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria salta kringlor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde. Uteslut kolasåsen eller gör egen laktosfri kolasås.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut kolasåsen.

Recept och bild i samarbete med Gevalia.

Tips

För extra tjusig dekoration som på bilden: Lingonpulver och zest av limeskal. Eller toppa med ditt favoritströssel.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1/2 dl vispgrädde
  • ca 4 msk chokladsås
  • salta kringlor (till dekoration)
  • ca 2 msk kolasås
  • 1 krm flingsalt
  • 60 ml starkt kaffe eller espresso (60 ml motsvarar 4 msk)
  • 2 dl mjölk
  • ca 1/2 förp färska hallon (à 125 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3066 kJ / 733 kCal