Labne yoghurtsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Labne yoghurtsås

En fräsch örtig yoghurtsås som ofta serveras till meze-rätter. Matyoghurt kryddas med vitlök, persilja och mynta. Låt gärna röran stå en stund så att smakerna hinner utvecklas.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finriv vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). 

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad mynta
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 332 kJ / 79 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept