Labne yoghurtsås

Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
1
Labne yoghurtsås

En fräsch örtig yoghurtsås som ofta serveras till meze-rätter. Matyoghurt kryddas med vitlök, persilja och mynta. Låt gärna röran stå en stund så att smakerna hinner utvecklas.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Labne yoghurtsås

Ingredienser

4 portioner
3 dl  matyoghurt (10 %)
1   vitlöksklyfta
1 msk  finhackad persilja
1 msk  finhackad mynta
1 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). 

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

👍 smakar som det ska

Love

2022-09-10

Näringsvärde per portion

Energi332 KJ / 79 kCal
Fett6 g
Salt0.42 g
Kolhydrater4 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Fräsch Myntasås
Betyg 3 av 5.
23 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kobideh kebab
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtdryck (Dogh)
Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fattoush - somrig sallad med mynta och halloumi
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönsakscouscous
Betyg 2.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga