Kycklingspett med äpplen i calvadossås
Möra kycklingspett med en täcke av fantastisk äppel- och calvadossås. Marinaden ger kycklingfiléerna syrliga och fräscha smaker av timjan och citronsaft. Strö över valnötskärnor innan du ugnsbakar spetten.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
1 kg kycklingfilé (av lår eller bröst)
olja (till stekning)
Marinad
2 msk majsolja
1 msk japansk soja
1 msk pressad citronsaft
1 tsk timjan
Äppelröra
500 g smålökar
4 äpplen
2 msk smör
3 dl vispgrädde
4 msk konc kycklingfond (på flaska)
1 tsk japansk soja
1 dl äppelcider
1/2 dl calvados (eller konjak)
1 krm svartpeppar
1 dl grovhackade valnötskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Favorit! Men jag skippar spetten och steker innerlårfile och lägger på äppel/lökröran.
Helen
2024-02-10En favoriträtt jag gjort många gånger. Gillas av både barn och äldre.
Anneli
2017-12-26En utmärkt god och fräsch bjudrätt som passar både vuxna och barn.
Lena
2006-06-27