Kycklingspett med äpplen i calvadossås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Kycklingspett med äpplen i calvadossås

Möra kycklingspett med en täcke av fantastisk äppel- och calvadossås. Marinaden ger kycklingfiléerna syrliga och fräscha smaker av timjan och citronsaft. Strö över valnötskärnor innan du ugnsbakar spetten.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela bröstfiléerna i halvor på längden, lårfiléerna behöver inte delas. Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen. Låt marinera i minst 4 timmar.
  2. Trä upp kycklingen på korta spett. Bryn kycklingen i olja i en het stekpanna. Låt dem kallna.
  3. Äppelröra: Skala och dela lökarna. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Fräs löken i smör i en stekpanna. Lägg över i 2 ugnssäkra formar (för 8 port). Fräs äpplena och lägg över i formarna. Häll på grädde, kycklingfond, soja, äppelcider och calvados. Krydda med timjan och peppar.
  4. Vid serveringen: Sätt ugnen på 225°C. Strö valnötskärnorna över äppelröran och lägg på kycklingspetten. Stek i mitten av ugnen i 10-20 minuter, kontrollera att köttsaften är ljus, är den röd så låt steka ytterligare en stund. Lägg på färska timjankvistar. Servera med ugnsstekta potatisklyftor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg kycklingfilé (av lår eller bröst)
  • olja (till stekning)
Marinad
  • 2 msk majsolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk timjan
Äppelröra
  • 500 g smålökar
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk konc kycklingfond (på flaska)
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 dl äppelcider
  • 1/2 dl Calvados (eller konjak)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl grovhackade valnötskärnor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info