Kycklingspett med äpplen i calvadossås

8
3
Kycklingspett med äpplen i calvadossås

Möra kycklingspett med en täcke av fantastisk äppel- och calvadossås. Marinaden ger kycklingfiléerna syrliga och fräscha smaker av timjan och citronsaft. Strö över valnötskärnor innan du ugnsbakar spetten.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Kycklingspett med äpplen i calvadossås

Ingredienser

8 portioner
1 kg kycklingfilé (av lår eller bröst)
olja (till stekning)

Marinad

2 msk majsolja
1 msk japansk soja
1 msk pressad citronsaft
1 tsk timjan

Äppelröra

500 g smålökar
4 äpplen
2 msk smör
3 dl vispgrädde
4 msk konc kycklingfond (på flaska)
1 tsk japansk soja
1 dl äppelcider
1/2 dl calvados (eller konjak)
1 krm svartpeppar
1 dl grovhackade valnötskärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Anneli

2017-12-26

En favoriträtt jag gjort många gånger. Gillas av både barn och äldre.

Lena

2006-06-27

En utmärkt god och fräsch bjudrätt som passar både vuxna och barn.

Magnus

2005-03-13

Kan förberedas i förväg. Lätt, fräsch ej kryddstark mat som även borde passa barn.

Testa liknande recept

Äppelgranité
Ribbenstek med cider
Sabayonne
Calvadosäpplen