Kycklingspett med äpplen i calvadossås

Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
4
Kycklingspett med äpplen i calvadossås

Möra kycklingspett med en täcke av fantastisk äppel- och calvadossås. Marinaden ger kycklingfiléerna syrliga och fräscha smaker av timjan och citronsaft. Strö över valnötskärnor innan du ugnsbakar spetten.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Kycklingspett med äpplen i calvadossås

Ingredienser

8 portioner
1 kg  kycklingfilé (av lår eller bröst)
olja (till stekning)

Marinad

2 msk  majsolja
1 msk  japansk soja
1 msk  pressad citronsaft
1 tsk  timjan

Äppelröra

500 g  smålökar
4   äpplen
2 msk  smör
3 dl  vispgrädde
4 msk  konc kycklingfond (på flaska)
1 tsk  japansk soja
1 dl  äppelcider
1/2 dl  calvados (eller konjak)
1 krm  svartpeppar
1 dl  grovhackade valnötskärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Favorit! Men jag skippar spetten och steker innerlårfile och lägger på äppel/lökröran.

Helen

2024-02-10

En favoriträtt jag gjort många gånger. Gillas av både barn och äldre.

Anneli

2017-12-26

En utmärkt god och fräsch bjudrätt som passar både vuxna och barn.

Lena

2006-06-27

Testa liknande recept

Caffe corretto calvados
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ribbenstek med cider
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelgranité
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sabayonne
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppelmimosa
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm vanilj- och äppelcider
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga