Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklingspett marinerat i kokosmjölk

Kycklingspett är goda att grilla, prova med denna kyckling som du låtit marinera i kokosmjölk så får du en ny smarrig upplevelse. Den söta kokosmjölken blandar du med jordnötssmör och mango chutney till en exotisk marinad som gör kycklingen makalös.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 barnportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i bitar.
  2. Blanda jordnötssmör, mango chutney, kokosmjölk, smulade limeblad, salt och peppar i en bunke. Rör försiktigt ner kycklingbitarna. Täck med plastfolie och ställ in i kylen. Marinera köttet i minst 4 timmar, gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Trä kycklingköttet på grillpinnar. Stek grillspetten i en stekpanna så att kycklingen får färg. Lägg dem i en ugnssäker form och stek dem färdigt i ugnen i 10-15 minuter. Eller grilla spetten direkt i ugnen på grillvärme, 225°C ca 20 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i jordnötssmöret.

Ingredienser

Portioner: 5 barnportioner
  • 5 kycklingfiléer
  • 1 dl jordnötssmör
  • 4 msk mango chutney
  • 2 dl kokosmjölk
  • 8 limeblad
  • olja till stekning
Till servering
  • mango chutney
  • jordnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?