Kycklingspett marinerat i kokosmjölk

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
1
Kycklingspett marinerat i kokosmjölk

Kycklingspett är goda att grilla, prova med denna kyckling som du låtit marinera i kokosmjölk så får du en ny smarrig upplevelse. Den söta kokosmjölken blandar du med jordnötssmör och mango chutney till en exotisk marinad som gör kycklingen makalös.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004

Kycklingspett marinerat i kokosmjölk

Ingredienser

5 barnportioner
5   kycklingfiléer
1 dl  jordnötssmör
4 msk  mango chutney
2 dl  kokosmjölk
8   limeblad
olja till stekning

Till servering

mango chutney
jordnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i jordnötssmöret.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Min fråga är ....kan man använda kokosblandningen /marinaden som kycklingen legat i???? Blev så sugen på att testa detta recept !!!!! Så när kycklingen är stekt några minuter på vardera sida o sen kan puttra en stund i den???? Vänliga hälsningar Ulrika

Ulrika

2024-01-15

Hej Ulrika! Ja det går bra att använda marinaden, det är dock viktigt att det kokar upp ordentligt samtidigt som du måste passa så att den inte bränns. Vänliga hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-01-15

Testa liknande recept

Grillade kycklingspett med thaipasta
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordnötsvinägrett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordnötspraliner
Betyg 2.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krispiga jordnötsbitar
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Banan- och chokladsmoothie
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peanut butter cup
Betyg 3.9 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga