Kycklingspett marinerat i kokosmjölk
Kycklingspett är goda att grilla, prova med denna kyckling som du låtit marinera i kokosmjölk så får du en ny smarrig upplevelse. Den söta kokosmjölken blandar du med jordnötssmör och mango chutney till en exotisk marinad som gör kycklingen makalös.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004
Ingredienser
5 barnportioner
5 kycklingfiléer
1 dl jordnötssmör
4 msk mango chutney
2 dl kokosmjölk
8 limeblad
olja till stekning
Till servering
mango chutney
jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Min fråga är ....kan man använda kokosblandningen /marinaden som kycklingen legat i???? Blev så sugen på att testa detta recept !!!!! Så när kycklingen är stekt några minuter på vardera sida o sen kan puttra en stund i den???? Vänliga hälsningar Ulrika
Ulrika
2024-01-15Hej Ulrika! Ja det går bra att använda marinaden, det är dock viktigt att det kokar upp ordentligt samtidigt som du måste passa så att den inte bränns. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-15