Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingröra till mackor

En god smörgås- eller baguetteröra som är perfekt att ha med sig ut på picknicken. Du blandar enkelt ihop den stekta kycklingen med majonnäs och crème fraiche och smaksätter med lök och ananas. Servera ihop med salladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén i skivor. Stek kycklingen i 2 omgångar. Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret eller margarinet. Stek hälften av kycklingen ca 5 minuter på hög värme. Vänd efter halva tiden. Krydda med salt och peppar. Låt kycklingen svalna.
  2. Skala och hacka löken. Låt ananasen rinna av och skär den i bitar.
  3. Blanda crème fraiche och majonnäs. Vänd ner kyckling, lök och ananas, smaksätt med salt och peppar.
  4. Skär grönsakerna i bitar eller skivor. Lägg samman brödet med grönsaker och kycklingröra.


För alla

 

Läs noga ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör Glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör Äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 rödlök
  • 1 burk ananas à 567 g
  • 2 dl crème fraiche (34 %)
  • 1 dl majonnäs
  • salt och peppar
  • 20 skivor bröd
  • 1 isbergssallad
  • 5 tomater
  • 1 gurka
  • 1 paprika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1540 kJ / 368 kCal