Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kräftwraps

Kräftwraps är det perfekta picknickmålet, men passar sig lika bra som en lunch! Läckra kräftstjärtar blandas med avokado, dill och cottage cheese. Kräft- och avokadoöran fördelas på tortillabröd och knyts ihop med ett gräslöksstrå.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa potatisen tillsammans med cottage cheese och dill. Skala och tärna avokadorna. Pressa över citronsaft. Kärna ur och tärna paprikan.
  2. Blanda potatisröran med kräftstjärtar, avokado och paprika. Smaka av med salt, peppar och ev kajennpeppar. Spara några kräftstjärtar att garnera med.
  3. Riv salladen i mindre bitar. Lägg ut brödet plant och lägg fyllningen blandad med lite sallad och groddar i en sträng från toppen till mitten av brödet.
  4. Vik upp underkanten och vik in sidorna knyt runt med ett gräslöksstrå och ställ på en tallrik. Garnera med dill och kräftstjärtar.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 kokta kalla potatisar
  • 1 ask cottage cheese (à ca 250 g)
  • 1/2 dl finskuren dill
  • 3 avokador
  • saft av 1/2 citron
  • 1 röd paprika
  • 2 dl kräftstjärtar (2 dl motsvarar ca 170 g)
  • salt och peppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 8 salladsblad
  • 8 mjuka tortillabröd
  • groddar (vattenkrasse eller solrosskott)
  • dill eller gräslök (till garnering)
Lägg till i inköpslistan