Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Korv- och räkspett med hett kryddris

Här är ett spännande recept på korv- och räkspett med hett kryddris. Som receptnamnet avslöjar är det en rätt med intensiva, heta och kryddiga smaker. En mycket läcker måltid som passar lysande bra till festligare tillfällen!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på "grill", 275°C.
  2. Hacka löken till riset och fräs den med olja, curry och chili grillkrydda i 1 minut.
  3. Rör ner riset och fortsätt fräsa tills det är blankt. Slå på vatten och salta. Mängden vatten kan variera med rissort. Följ anvisningarna på förpackningen och koka riset klart. Vänd ner grön och röd, hackad spansk peppar i riset tillsammans med purjon.
  4. Skala räkorna. Blanda olja och chili grillkrydda, slå det över räkorna och vänd runt. Skär paprikan i bitar, löken och tomaterna i klyftor och resten av spanska pepparn i strimlor.
  5. Varva detta på spetten med räkor och korvbitar. Tomatklyftorna är godast ogrillade och kan träs på efter grillningen.
  6. Lägg spetten på ett ugnsfat, ställ in dem under grillen och vänd runt så de blir heta och får färg runtom. Servera med riset.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kabanossen eller ölkorvar
  • 500 g räkor med skal
  • 1 msk olja
  • 1 tsk chili grillkrydda
  • 1 stor gul paprika
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 2 spansk peppar (röd och grön) eller annan chilifrukt
Till riset
  • 1 gul lök
  • 3 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk chili grillkrydda
  • 3 dl ris (gärna jasminris)
  • 6 dl vatten
  • salt
  • 1 tsk av vardera sort finhackad spansk peppar
  • 1 dl finstrimlad purjolök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer